Memoriál Miroslava Vocilky

První zářijový víkend patřil ve sportovní hale ve Znojmě mladým volejbalistům a volejbalistkám. Jako vzpomínka na vynikajícího volejbalistu, trenéra, učitele a člověka zde probíhal již druhý ročník Memoriálu Miroslava Vocilky.

V sobotu si to mezi sebou pod vysokou sítí rozdaly týmy žáků a žákyň. Mezi dívkami se prezentovalo devět družstev, které byly rozděleny do dvou skupin, nejlepší dva týmy z obou skupin pak postupovaly do semifinálových bojů. V konkurenci družstev z Brna, Znojma, Břeclavi či Slavkova jasně dominovaly oba týmy SK Hlincovka, které nejenže vyhrály své skupiny, ale rozdaly si to mezi sebou i v nádherném finálovém souboji. V něm bylo úspěšnější zkušenější „áčko“, v duelu o třetí místo pak tým Junioru „A“ porazil domácí žákyně VK Pegas Znojmo.

V kategorii žáků bylo sedm přihlášených týmů rozděleno rovněž do dvou základních skupin, z nichž vzešla čtveřice semifinalistů. Pohár pro nejlepší žákovský tým si odnesli borci Lokomotivy Břeclav, kteří ve finále přehráli mladé volejbalisty VK Ostrava, bronzový stupínek patřil domácím žákům VK Pegas Znojmo před čtvrtým týmem Velkého Meziříčí.

Nedělní program byl vyhrazen turnaji juniorů a juniorek. V dívčí kategorii se utkalo celkem osm družstev a podobně jako v sobotu přes pomalejší začátek turnaji vévodilo družstvo SK Hlincovka, které ve finále přehrálo znojemské juniorky VK Pegas Znojmo. Na třetím místě se umístil tým Sokola Bedřichov před slovenskými volejbalistkami z ŠVK Pezinok. Nejlepší hráčkou turnaje byla vybrána znojemská smečařka Helena Leischnerová.

Pět chlapeckých juniorských týmů bojovalo systémem každý s každým a od začátku bylo jasné, že o vítězství si to rozdají dva extraligové týmy – Volejbal Brno a Spartak Velké Meziříčí. Ve vzájemném souboji byli úspěšnější brněnští hráči, kteří tak získali cenu pro nejlepší družstvo, před juniory Velkého Meziříčí a týmem Sokola Šlapanice. Nejlepším juniorem byl vyhlášen Jiří Vojtíšek z Velkého Meziříčí.

Letošní téměř dvojnásobná účast týmů ve srovnání s loňským ročníkem (celkem se zúčastnilo 29 družstev) svědčí o tom, že tento turnaj získává na kvalitě i na oblibě a jistě se tak i v příštím roce opět dočkáme pomyslného zahájení volejbalové sezóny právě na Memoriálu Miroslava Vocilky, který by měl ze svých následovníků a následovnic jistě velkou radost.

Mohlo by se vám také líbit

Leave a Comment