3. kolo KP žákyň „A“

V sobotu 4. 11. jsme vyjeli na 3. kolo krajského přeboru žákyň do Břeclavi, kde nás čekali 3 soupeři. Jelikož hrajeme 1. výkonnostní skupinu, jednalo se o samé dobré týmy – těžké soupeře.

První zápas jsme zahájily proti TJ DDM Brno “A“. Na kurt jsme nastoupily s tím, že pokud se chceme udržet ve skupině, musíme vyhrát. Jelikož s dalšími dvěma soupeři jsme ještě nikdy nevyhrály. (Pozn. trenérky: níže zmíněnou Lokomotivu FOSFA Břeclav jsme sice jednou porazili, ale to hrály ve výrazném oslabení, z toho důvodu takové vítězství nelze brát za 100%). Potřebovaly jsme tedy hráčky z Brna nutně porazit. První set jsme vyhrály 25:17, (ale dlouho jsme se se soupeřem tahaly o každý bod. Naše první zápasy nebývají vždy na 100%.), druhý set jsme už udržely s přehledem 25:6 (to jsme se už konečně rozehráli a soupeře téměř nepustily ke hře). Svůj úkol jsme splnily vítězstvím 2:0 a s lepším pocitem mohly nastoupit do dalších utkání.

Druhý zápas jsme hrály s naším velkým rivalem Lokomotiva – FOSFA Břeclav. Nastoupily jsme do zápasu s nasazením a společně jsme se povzbuzovaly, jak hráčky na hřišti a na lavičce tak i rodiče. Poprvé v této sezóně jsme Břeclav porazili 2:0 (25:20 a 25:16) za což jsme byli všichni rádi. (Pozn. trenérky: Troufám si říct, že jsme nebyly herně lepší než soupeř, ale byly jsme bojovnější, cílevědomější a jako tým držely při sobě).

V posledním zápase jsme se utkaly s VK KP Brno A – prozatím neporaženým vedoucím tabulky. V prvním setu se nám nedařilo a prohrály jsme 25:16. (pozn.trenérky: První set jsme z poloviny naprosto odevzdaly, soupeře se zalekly). Druhý set jsme již vzaly zodpovědněji a podařilo se nám dostat soupeře pod tlak. Vyhrály jsme 25:22. Poté rozhodl poslední zkrácený set, který se nám i přes snahu nepovedlo dotáhnout do konce a prohráli jsme 10:15. (Pozn.trenérky: I přesto že jsme prohrály, je tento zápas pro nás velkým úspěchem, nejen kvůli vyhranému setu, ale především proto, že toto utkání dostaly šanci i hráčky z lavičky a využily ji). VK KP Brno A vs. VK Pegas Znojmo 2:1.

V každém zápase jsme tlačily servisem a dobrým útokem. Podpora byla skvělá. Děkujeme všem: Lucie Dvořáková (kapitánka družstva), Nikol Szunyogová, Tereza Bartošová, Michaela Čechová, Lucie Svobodová, Klára Poláková, Kristýna Vágnerová, Magdaléna Ludvíková, Klára Nováčková, Leona Juráková a trenérka týmu Nikola Barcalová.

Článek napsala: Tereza Bartošová (blokařka týmu)

Mohlo by se vám také líbit

Leave a Comment