Starší žáci VK PFN Znojmo i v lednu potvrdili skvělou formu

Dva turnaje krajského přeboru a první z finálových turnajů Českého poháru čekaly v lednu na mladé znojemské volejbalisty.

V úspěšné první polovině sezóny si žáci VK PFN Znojmo vybojovali postup do první osmičky Českého poháru. 19. – 20. ledna v Nymburce se tak poměřovali s nejlepšími týmy České republiky. V první hrací den nejprve nestačili na nejúspěšnější tým soutěže, ve kterém pod hlavičkou Lokomotivy Břeclav startují hráči Břeclavi, Beskyd a Ostravy. Poté si však znojemští volejbalisté s přehledem poradili s domácím Nymburkem a VK Ostrava shodně 2:0. V posledním sobotním zápase s pražským Prosekem se na palubovce strhla obrovská bitva, ve které sice hráči Znojma často tahali za delší konec, ovšem obě těsné koncovky lépe zvládl pražský celek. Nedělní program zahájili znojemští žáci s týmem Kladna – vítězem české části Českého poháru. Ve svém nejlepším utkání Znojmo svého soupeře zaskočilo skvělými vstupy do obou setů a po téměř bezchybném výkonu přehrálo favorita 25:18, 26:24. Tímto vítězstvím se žáci VK PFN Znojmo nejenže udrželi v první osmičce pro další kolo, ale dostali se znovu do bojů o nejvyšší příčky. V zápase s Českými Budějovicemi však trestuhodně odmítli vlastními chybami tři setboly v první sadě, kterou pak zbytečně ztratili 26:28 a ve druhém setu už nestačili rozjetého soupeře zastavit. O konečném pořadí tak rozhodoval poslední duel s Novým Jičínem. Tradičně vyrovnaný zápas strhli na svou stranu v tiebreaku hráči Znojma a tím si zajistili v nejlepší osmičce prvního finálového turnaje Českého poháru skvělé čtvrté místo. O vyrovnanosti celé skupiny svědčí fakt, že pět týmů skončilo v rozmezí pouhých dvou bodů a od druhého místa dělil znojemské volejbalisty jediný set.

Pořadí ČP po 1. turnaji:

  1. Lokomotiva Fosfa Břeclav
  2. Kladno volejbal.cz
  3. SK Prosek Praha
  4. VK PFN Znojmo-Přímětice
  5. VK České Budějovice
  6. TJ Nový Jičín
  7. VK Ostrava
  8. Volleyball Nymburk
  9. Volejbal Sokolov
  10. Blue Volley Ostrava
  11. SKV Brno
  12. VK Sport Rychnov n.K.
  13. VSK Český Krumlov
  14. TJ Slavia Liberec
  15. Aero Odolena Voda
  16. VA mládeže Olomouc
  17. SK Kometa Praha
  18. TJ Slavia Hradec Králové
  19. TJ Svitavy
  20. VSC Zlín
  21. Spartak Velké Meziříčí
  22. VK Lvi Praha
  23. TJ Orion Praha
  24. SK Dansport Praha

O skvělý výsledek znojemského týmu se zasloužili: nahrávači Petr Minařík, Adam Vítámvás, smečaři Robert Knebl, Tomáš Bartoš, Marek Holík, blokaři Zdeněk Švaříček, Jan Pavlica, Adam Nedvěd a univerzálové Tomáš Krejčí, Dominik Škvařil.

V krajském přeboru absolvovali žáci VK PFN Znojmo 5. a 6 kolo. V obou turnajích neztratili ani jediný set, když dvakrát zdolali nejen svého největšího rivala SKV Brno, ale i soupeře z Vyškova, Letovic a Tesly Brno. Po 6. kolech soutěže tak suverénně vedou krajskou soutěž starších žáků se sedmibodovým náskokem na Volejbal Brno. Do konce přeboru chybí ještě dvě řádná kola a finálový turnaj a po několika stříbrných a bronzových letech se zdá, že zlaté medaile budou opět putovat do Znojma. Nejlepším hráčem 6. kola byl vyhlášen univerzál Dominik Škvařil!!

Mohlo by se vám také líbit

Leave a Comment