4. ročník Memoriálu Miroslava Vocilky

První zářijový víkend roku 2019 patřil ve sportovní hale a v tělocvičně Gymnázia Znojmo ve Znojmě mladým volejbalistům a volejbalistkám. Jako vzpomínka na vynikajícího volejbalistu, trenéra, učitele a člověka zde probíhal již čtvrtý ročník Memoriálu Miroslava Vocilky.

V sobotu si to mezi sebou pod vysokou sítí rozdaly týmy žákyň a žáků. Mezi dívkami se do turnaje se prezentovalo sedm družstev, které byly rozděleny do dvou skupin, z nichž nejlepších čtyři týmy pak postupovaly do semifinálových bojů. Na post nejvyšší po vyrovnaných bojích dosáhly žákyně Volleyballu Nymburk, které si v krásném a dramatickém finále poradily s týmem VK Skalica

Pořadí turnaje žákyň: 1. Volleyball Nymburk, 2. VK Skalica, 3. Lokomotiva Břeclav, 4. ŠVK Pezinok, 5. Sokol Drásov, 6. VK PFN Znojmo, 7. Sokol Havlíčkův Brod.

V kategorii žáků bylo pět přihlášených týmů, z toho tři domácí znojemské. Hrálo se spravedlivým a náročným systém každý s každým, který ovšem vyvrcholil očekávaným duelem zatím neporažených týmů Volejbalu Brno a VK PFN Znojmo „A“. V napínavém souboji rozhodoval za stavu 1:1 na sety až supertiebreak do deseti bodů, ve kterém uspěli hráči Brna a stali se tak celkovými vítězi turnaje. Pořadí turnaje žáků: 1. Volejbal Brno, 2. VK PFN Znojmo „A“, 3. Volleyball Velké Meziříčí, 4. VK PFN Znojmo „C“, 5. K PFN Znojmo „B“.

                Nedělní program byl vyhrazen turnaji juniorů a juniorek, v nichž nastoupilo celkem 13 týmů. Mezi juniorkami se utkalo celkem osm družstev, rozdělených do dvou základních skupin. Podobně jako u žákyň nejlepší dva týmy u obou skupin postupovaly do semifinále. Skvěle se dařilo domácímu mladému týmu kadetek, které se dostalo až do finále, kde podlehlo po napínavé bitvě družstvu ŠVK Pezinok. Pořadí turnaje juniorek: 1. ŠVK Pezinok, 2. VK PFN Znojmo, 3. Lokomotiva Břeclav, 4. VK Skalica, 5. Volleyball Nymburk, 6. KP Brno, 7. Sokol Drásov, 8. TJ Sokol Bedřichov.

                Pět chlapeckých juniorských týmů bojovalo systémem každý s každým. Vedle domácího týmu se účastnily turnaje družstva Velkého Meziříčí, Šlapanic a Českého Krumlova „A“ i „B“. Ve vyrovnané skupině si každý celek připsal minimálně jedno vítězství a o celkovém pořadí rozhodovalo na konec skóre setů. To nejlepší si vybojoval k velké radosti fanoušků domácí tým kadetů VK PFN Znojmo!!

Pořadí turnaje juniorů: 1. VK PFN Znojmo, 2. Lokomotiva Břeclav, 3. VSK Český Krumlov „A“, 4. Sokol Šlapanice, 5. VSK Český Krumlov „B“.

Fotogalerie z turnaje!!

Mohlo by se vám také líbit

Leave a Comment