Žáci VK PFN Znojmo vévodí krajskému přeboru

V roli favoritů vstupoval domácí tým VK PFN Znojmo do 2. kola volejbalového krajského přeboru žáků. V prvním kole této soutěže totiž nenašel přemožitele a na povedený úvod soutěže chtěl navázat i tentokrát.   

  V úvodním utkání nastoupilo znojemské áčko proti svým mladším nadějným spoluhráčům, kteří společně s nimi ve druhém turnaji účinkovali v nejlepší čtveřici týmů v kraji. V zápase se projevila mnohem větší zkušenost „A“ týmu, který i bez několika opor zvítězil hladce 25:17,25:15. Rovněž druhé utkání bylo jednoznačnou záležitostí a i s několika hráči z lavičky si znojemský tým poradil s VO Vítovice 25:11, 25:18. O prvním místu se tak již tradičně rozhodovalo v prestižním souboji Znojmo – Brno. Žáci VK PFN Znojmo po skvělém výkonu své brněnské soupeře v prvním turnaji krajského přeboru porazili a brněnský celek se tak chtěl tentokrát revanšovat. V první sadě ovšem domácí hráči Znojma bodově svému soupeři odskočili již velmi brzy a náskok si ohlídali až do konce setu, který vyhráli 25:20. Ve druhé sadě se karta obrátila a brněnští vedli rychle 5:1, ovšem soustředěnější výkon Znojma s menším počtem chyb převážil brzy skóre opět na stranu domácích a i druhý set nakonec skončil stejným rozdílem míčů 25:20.

   Po dvou kolech krajského přeboru žáků tak starším žákům VK PFN Znojmo patří s plným počtem osmnácti bodů průběžná první příčka soutěže. Skvěle se zatím prezentuje i „B“ tým Znojma, ve kterém nastupují mladší žáci a který je po dvou turnajích na senzačním 3. místě.

Sestava VK PFN Znojmo „A“ : nahrávači Adam Vítámvás, Marek Březina, smečaři Zdeněk Švaříček, Tomáš Bartoš, David Bárta, Bruno Vlaha, blokaři Jan Pavlica, Adam Nedvěd, Vít Březina, Stanislav Vyskot a  a univerzálové Antonín Klimeš a Marek Holík.

Mohlo by se vám také líbit

Leave a Comment