Úvod sezóny vyšel volejbalovým žákyním U16 PFN Znojmo “A” na jedničku

Volejbalové žákyně po náročné přípravě úspěšně zahájily letošní sezónu. Po třech přípravných turnajích v Prostějově, Uherském Hradišti a ve Znojmě, kde obsadily postupně třetí, páté a první místo, pokračovala děvčata na vítězné vlně v dalších už mistrovských zápasech. Nejprve si zažila euforii z vítězného tažení při kvalifikaci krajského přeboru v kategorii U16 a dařilo se jim i v kvalifikaci republikové soutěže v Českém poháru. 

V krajském přeboru s velkým přehledem vyhrála všechny zápasy. Soupeřky při těchto zápasech neuhrály více jak 20 bodů, postupně mladé volejbalistky ze Znojma porazily družstva z TJ Slovanu Hustopeče, Újezdu u Brna, Ivančic a v posledním zápase vyhrály starší žákyně hrající za PFN Znojmo A nad svými mladšími kolegyněmi z oddílu. V kvalifikaci zaslouženě znojemská děvčata obsadila 1. místo a 1. kolo KP hrají 8. 10.2022 v první výkonnostní skupině. 

Vynikající úspěch se mladým nadějným znojemským volejbalistkám podařil i na kvalifikaci Českého poháru, která se konala v Hradci Králové. Do této soutěže se celkem přihlásilo 64 oddílů z celé České republiky. Děvčata reprezentující Znojmo ve své skupině odehrála celkem šest zápasů. Pětkrát zvítězila, a to nad týmy z Valašského Meziříčí,  Jaroměře, Žďáru nad Sázavou, Vejrostovy Brno a domácím týmem Hradce Králové. Jedinou porážku utrpěly od hráček z KP Brno. Celkově znojemský tým PFN Znojmo A obsadil v ČP 2. místo a úvodní kolo soutěže bude hrát opět v první výkonnostní skupině.  

Děvčata hrála pod taktovkou trenérky Lenky Pavlíkové a Ladislava Fialy ve složení: nahrávačky – M. Petrášková, E. Kulíšková, smečařky – M. Moltašová, A. Zobalová, J. Alexová, blokařky N. Vašatová, E. Chárová, L. Alexová, A, Šimáková,  univerzálka – K. Pokorná a libera – V. Kucerová a H. Uhlířová

Nadějnému týmu  VK PFN Znojmo – Přímětice A přejeme, aby se mu dařilo ve všech herních činnostech, pohodu na hřišti, týmového ducha, prostě úspěšnou volejbalovou sezónu. 

Mohlo by se vám také líbit

Leave a Comment