Žákyně postupují do nejlepší 12ky v ČP

Ve dnech 2.12 a 3.12.2017 se žákyně VK Pegas Znojmo A zúčastnily 3.kola Českého Poháru v Novém Jičíně.
V prvním zápase jsme se utkaly proti VK Prostějov. (Tento tým jsme dostaly losem již v předchozím kole na první zápas. Toto vzájemné utkání dopadlo pro našeho soupeře lépe a odnášel si výhru. Teď jsme dostaly šanci skóre vyrovnat). První set jsme prohrály o 2 body, ale druhý set jsme se již chytly a šly do vítězného tiebreaku (15:8), tudíž 2:1 na sety.
Další soupeř nás čekal Sokol Pardubice. Nevěděly jsme jak hrají, protože jsme proti nim ještě nikdy nehrály. Výška soupeře nás trochu zastrašila. První set jsme hrály vyrovnaně, ale bohužel po vyrovnané koncovce jsme prohrály (23:25 – pozn. trenérky OPĚT). V druhém setu jsme neztrácely naději a chtěly vyhrát! Poučily se z předchozích chyb a začaly hrát chytře. Pomohla nám podpora rodičů, trenérky a hlavně lavičky. Takže jsme tedy nakonec úspěšně vyhrály a do tiebreaku jsme šly obhájit naše vítězství. Což se nám povedlo a vyhrály jsme 2:1 na sety.
V dalším zápase nás čekal TJ Sokol Frýdek Místek. Zápas byl velice vyrovnaný, ale v prvním setu jsme prohrály (23:25 – pozn trenérky ZASE). Jsme ale velké bojovnice a nedáme se jen tak ,takže jsme daly do toho maximum a povedlo se! Tiebreak jsme chtěly za každou cenu vyhrát, protože jsme tomuto soupeři porážku dlužily z kvalifikace, kdy nás společný zápas přesunul do 2. výkonnostní skupiny. Bohužel vlastními chybami jsme prohrály (6:15)…. Tedy 1:2 na sety. Byly jsme zklamané, naštvané ale neodradilo nás to a šly jsme do dalšího zápasu naplno!
Našim dalším soupeřem byl tým VKM Réma Rychnov nad Kněžnou (- sebevědomí tým, který zatím neprohrál). V prvním setu jsme dělaly chyby na servisu (servis je dost důležitý:)), a proto jsme prohrály 23:25 (pozn. trenérky – to byl vážně snad špatný vtip ty první sety). Opět nás lavička, trenérka i rodiče podpořili, dodali více sebevědomí a s klidnou hlavou jsme šly hrát druhý set. Soupeřky nás podcenily a vyhrály jsme (25:16)……v tiebreaku jsme nedaly soupeřkám už moc šancí a vyhrály  suverénně (15:6), tudíž 2:1 na sety.
Poslední zápas jsme hrály proti TJ Spartak Polička. (Pozn. trenérky: Jednalo se o 5 zápas v řadě – na holkách byla vidět únava, ale vezly se na vítězné vlně a celodenním úspěchu a tak chtěly sami zakončit den senzací – TJ Spartak Polička ten den neprohrála.) Našim cílem bylo vyhrát,jako každý zápas! V prvním setu jsme byly jednoznačně lepší na saku i v poli. Soupeře jsme téměř nepustily ke hře, a proto jsme vyhrály (25:11) a v druhém setu jsme to do táhly k výhře (25:20). Tady jsme už trochu polevily, ale vše jsme měly pod kontrolou….Vyhrály jsme 2:0 na sety a tím pro nás náročný herní den skončil velkým úspěchem. Jediná porážka a vedení tabulky. Po celém dni jsme měly slíbený relax a tak jsme  vyrazily do Aguaparku Olešná ve Frýdku Místku, kde jsme strávily dvě hodiny, odreagovaly jsme se a vyřádily na tobogánech
Poté jsme se zde i řádně navečeřely.

V neděli jsme hrály už jen jeden zapás proti domácím (TJ Nový Jičín). Jako předchozí den – Nový Jičín byl soupeř se kterým jsme i v minulém kole začínaly v neděli. A v minulém kole jsme dostaly klepec. Nyní jsme však byly tým který svojí šikovností, bojovností, rozhodností a vzájemnou podporou naprosto otočil stav a domácí jsme smetly 2:0 na sety. 

Víkend hodnotím výborně,do každého zápasu jsme šly,vždy na plno, i když se nedařilo dokázaly jsme si navzájem pomoct a vyhecovat k lepšímu výsledku. (Během víkendu se hodně střídalo – byly chvíle, kdy se hráčkám nedařilo nebo jednoduše neplnily to co měly. Každé střídání však proběhlo jak má a všechny hráčky, které dostaly šanci skvěle zaskočily) Celý tým děkuje Kateřině Kravcové, která zastoupila naše dvě nahrávačky (pro nemoc a úraz nepřítomné). Velké díky také patří p.trenérce a rodičům, kteří s námi prožívají každý zápas! Na Český Pohár jsme jely s jediným a jasným cílem a ten zněl: postoupit a být mezi dvanácti nejlepšími týmy z moravské části a to jsme dokázaly!!! 
Článek napsala: Nikol Szunyogová (smečařka)
 

Mohlo by se vám také líbit

Leave a Comment