Mladší žáci VK Pegas Znojmo volejbalovými přeborníky kraje

V neděli 8. dubna proběhl ve znojemské sportovní hale finálový turnaj Jihomoravského poháru mladších žáků ve volejbale. Domácí tým měl před sebou nelehký úkol – potvrdit svou dominanci z celoroční základní části, složené ze šesti turnajů, v nichž nenašel přemožitele.  Do finálových bojů tak vstupovali mladí volejbalisté Znojma z pozice nasazené jedničky, ovšem všechny dosavadní výsledky tím byly smazány a o celkovém pořadí v soutěži rozhodoval právě a jedině finálový turnaj určený pro osm nejlepších družstev Jihomoravského kraje. V něm se kromě Volejbalového klubu Pegas Znojmo představily čtyři brněnské týmy (Tesla Brno „A“ i „B“, Ingstav Brno a Volejbal Brno), Volejbal Vyškov, TJ Sokol Letovice a DDM Hippo Kuřim.

V systému na dvě porážky, který se používá spíše v plážovém volejbale, byli právě kuřimští (nasazený tým č. 8) prvním soupeřem domácího družstva. V tomto úvodním duelu se jasně projevil největší možný „žebříčkový“ rozdíl mezi družstvy. Na straně Znojma zasáhlo do zápasu všech dvanáct nominovaných hráčů a i přes tento fakt bylo vítězství domácích naprosto jednoznačné 25:11, 25:7. Ve čtvrtfinále se znojemští mladší žáci utkali s Teslou Brno „B“, která představovala již silnějšího soupeře. V první sadě to tak sice ještě nevypadalo – vítězství 25:9 bylo až příliš jednoznačné, ve druhé sadě se už brněnští zmohli na výraznější odpor, nicméně po výsledku 25:17 si tým Znojma s přehledem pohlídal postup do semifinále. Vzhledem k systému turnaje se v něm ovšem potkal se stejným soupeřem, který se zpět do bojů o medaile dostal z opravných zápasů. Porazit stejné družstvo dvakrát za sebou je hlavně z psychologického hlediska poměrně nelehká úloha, ale znojemští volejbalisté ve finálovém turnaji zúročovali celoroční dřinu a získané zkušenosti a s přehledem Teslu Brno “B“ porazili, a to 25:8 a 25:13!!! V druhém semifinále proběhl mnohem vyrovnanější souboj, kdy áčko brněnské Tesly porazilo Ingstav Brno až ve třech setech 17:25, 25:17 a 15:3.

Zápas o první místo byl nejen papírovým vyvrcholením celého turnaje. Narazili na sebe rivalové, kterým po dlouhodobé části soutěže patřily první dvě příčky, a bylo tak navýsost spravedlivé, že o titul přeborníka kraje se utkala právě tato dvě družstva. V první sadě se vedení přelévalo z jedné strany na druhou, ale vždy jen o jeden dva body. Před koncovkou setu na tom byli i o něco lépe hráči z Brna, ale znojemští volejbalisté dokázali najít na stav 17:20 odpověď a mohutným finišem získali první sadu v poměru 25:21! Ve druhém setu už na palubovce vládlo pouze domácí družstvo a ve skvělé atmosféře, které zajišťovalo početné publikum, vybavené nejen hlasivkami, ale i bubny, přehrálo soupeře 25:15.

Mistrem Jihomoravského kraje ve volejbale v kategorii mladších žáků se tak v sezóně 2017/2018 stal tým Volejbalového klubu Pegas Znojmo, který tak tím nejúspěšnějším způsobem navázal na stříbrné a bronzové medaile ze dvou uplynulých let. Za tento skvělý úspěch patří poděkování všem hráčům, kteří své kvality prokazovali v průběhu celé sezóny, což by nebylo možné bez jejich pracovitosti, nadšení a sportovní obětavosti. Barvy klubu a města Znojma úspěšně hájili: nahrávač Petr Minařík, smečaři Tomáš Bartoš, Zdeněk Švaříček, David Bárta, Jakub Vogal, David Novák, blokaři Adam Vítámvás, Antonín Klimeš, Jan Pavlica, Adam Nedvěd, Marek Holík a univerzál Tomáš Krejčí. O celý tým se pak trenérsky starali Mario Zelený, Daniel Kasan a Dominik Frecer. Velké poděkování patří i rodičům všech hráčů, kteří své ratolesti nejen povzbuzovali v rámci právě proběhlého turnaje a připravili na něm báječnou atmosféru, ale podporovali volejbalový tým po celou sezónu. Díky všem a těšíme se na zbytek sezóny – tentokrát v plážové formě volejbalu – na písku a za sluníčka J.

Výsledky finále Jihomoravského poháru mladších žáků:

  1. VK Pegas Znojmo
  2. Tesla Brno „A“
  3. Tesla Brno „B“
  4. Ingstav Brno
  5. Volejbal Vyškov
  6. Volejbal Brno
  7. TJ Sokol Letovice
  8. DDM Hippo Kuřim

 

Mohlo by se vám také líbit

Leave a Comment