Žáci VK PFN Znojmo opanovali 1. kolo krajského přeboru

Po úspěšné kvalifikaci nastupovali žáci VK PFN Znojmo v rámci 1. kola krajského volejbalového přeboru v nejlepší čtyřce soutěže. V domácím prostředí tělocvičny přímětické školy tak hostili Ingstav Brno, TJ Sokol Letovice a Volejbal Vyškov.  Již v kvalifikaci si předvedenou hrou znojemští hráči vydobyli mezi soupeři patřičný respekt a na své výkony navázali i v sobotním turnaji.

V úvodním utkání proti brněnskému týmu Lokomotivy Ingstav se na hřišti ve znojemském dresu vystřídalo všech deset hráčů a soupeře doslova deklasovali poměrem 25:6, 25:8. Domácím vycházel skvěle servis, nedůraznou hru soupeře trestali rychlými protiútoky, jimž brněnští nedokázali nijak čelit. Podobný průběh měla i první sada s Letovicemi, kdy domácí dovolili soupeři pouhých pět bodů. Ve druhém setu se znojemským hráčům nevyplatilo polevení v soustředěnosti a patnácti nevynucenými chybami dovolili soupeři uhrát již přijatelnějších 17 bodů.

Soubojem o první místo se stal duel s Volejbalem Vyškov, který hrál výborně již v kvalifikaci a jejich tým „odstrašuje“ už svým výškovým průměrem. V první sadě domácí volejbalisté dostali sebe samotné pod tlak, když zejména nedokázali uzpůsobit svou útočnou aktivitu vysokým blokům soupeře a nad sítí naráželi opakovaně „do zdi“. Nezachytili začátek setu, a ačkoliv v koncovce dotahovali, ztratili první sadu v poměru 22:25.  Do druhého setu naopak již nastoupili se svým tradičním odhodláním a vyškovské doslova deklasovali 25:4!! Podobně jednoznačný průběh měl i rozhodující tie-break, který domácí zvládli v poměru 15:7 a po třech vítězstvích v úvodním turnaji se usadili na čele celého krajského přeboru žáků ve volejbale!!

Sestava týmů VK PFN Znojmo: nahrávači Petr Minařík, Adam Vítámvás, univerzálové Tomáš Krejčí a Dominik Škvařil, smečaři Robert Knebl, Zdeněk Švaříček, Tomáš Bartoš a David Bárta a blokaři Jan Pavlica a Jakub Janíček.

Mohlo by se vám také líbit

Leave a Comment