Jak prožili kvalifikaci Českého poháru žáků hráči?

Petr Minařík:

V pátek 12. října jsme vyrazili na kvalifikaci Českého poháru do Nového Jičína. Přijeli jsme jako jediný tým o den dříve, abychom nebyli unavení cestou. V sobotu 13. 10. byl herní a testovací den. Po výkonnostních testech jsme nastoupili na první zápas proti výborně hrajícím Svitavám, který jsme ovšem po našem dobrém výkonu vyhráli 2:0 na sety v poměru 25:17 a 25:20. Hned poté jsme museli hrát druhý zápas s domácím týmem. Utkání to bylo velice kvalitní a nepostrádalo velkou diváckou sledovanost. I přesto, že Nový Jičín byl velice kvalitní tým, jsme opět vyhráli 2:0 na sety (25:16 a 25:22). Poslední zápas ve skupině s Blue Volley Ostrava B, již nebyl pro nás výsledkově důležitý, protože jsme měli už jisté první místo a tak si zahráli kluci z lavičky. I tak jsme ho opět vyhráli 2:0 (25:23 a 25:10). Jako jediný tým z naší skupiny jsme tak získali plný počet bodů a postoupili jsme do dalších bojů z prvního místa.

Tomáš Bartoš:

V utkání o postup do první čtyřky proti nám stáli volejbalisté z Ostravy. Hodnocení zápasu s VK Ostrava je poměrně jednoduché, dařilo se nám téměř vše. Hráli jsme jako jeden tým. Zbytečně jsme nechybovali a rvali jsme se o každý míč. Atmosféra zápasu nás všechny pohltila a každý hráč podal nejlepší výkon. Naši hru včetně vítězství ocenil nejen náš trenér, ale i diváci. Ve skupině čtyř nejlepších jsme v sobotu večer nastoupili proti favoritovi z Břeclavi.  Zápas byl pravým opakem předchozího zápasu s Ostravou. Nedokázali jsme soupeře zatlačit podáním. Zbytečně jsme chybovali jak při hře v poli, tak i na útoku. Tímto jsme se dostali pod tlak soupeře, který trval celý zápas. Po jeho skončení jsme si uvědomili, že máme před sebou ještě hodně práce.

Adam Nedvěd:

Nedělní den byl pro nás vyvrcholením dvoudenního turnaje kvalifikace Českého poháru v Novém Jičíně.
Den začal snídaní v 6:50, kterou jsme se posilnili. Po snídani jsme se přemístili z hotelu Praha do nedaleké sportovní haly, která byla od hotelu přibližně 300 metrů. Zde se odehrával zmíněný turnaj. Z prvního dne turnaje jsme měli dobrý pocit z odvedené práce, kdy jsme z pěti zápasů čtyři vyhráli. O to horší to bylo druhý den, kdy jsme nedokázali navázat na solidní hru ze soboty. Neděle byla pro nás špatná. Poté co jsme prohráli oba nedělní zápasy, jsme skončili na ne moc oblíbeném čtvrtém místě. Po ukončení turnaje nám pan trenér provedl slovní rozbor všech zápasů, zhodnotil naše výkony, klady a zápory a tím jsme tento turnaj ukončili. Cestou domů jsme se zastavili na společný oběd a pak vyrazili směr Znojmo.

Zdeněk Švaříček:

Zahráli jsme vcelku dobrý turnaj. První den byl úplně úžasný, všichni jsme si ho užili a myslím, že nám v paměti zůstane dlouho. Druhý den už to bylo unavenější. Co musíme udělat pro to, abychom se příští Český pohár udrželi v herní pohodě co nejdéle?

1) ještě víc myslet na regeneraci a odpočinek po sobotních pěti zápasech
2) nepodceňovat soupeře – například Volejbal Brno – v zápase s ním se ukázalo, že máme na čem pracovat
3) Břeclav byla velice kvalitním soupeřem a ukázala nám, že se musíme na trénincích ještě více snažit
Byl to dobrý Český pohár a všichni jsme si to strašně užili. Děkuji, týme!

Konečné pořadí kvalifikace ČP: 1. Břeclav, 2. SKV Brno, 3. Nový Jičín, 4. VK PFN Znojmo, 5. VK Ostrava, 6. BV Ostrava „A“, 7. Zlín, 8. Olomouc, 9. Rychnov n. K., 10. Svitavy, 11. Lanškroun, 12. BV Ostrava „B“, 13. Velké Meziříčí, 14. Česká Třebová, 15. Opava, 16. Beskydy.

Mohlo by se vám také líbit

Leave a Comment