Mladší žáci VK PFN Znojmo obhájili titul krajských přeborníků

  V neděli proběhl ve sportovní hale v Rousínově finálový turnaj Jihomoravského poháru mladších žáků ve volejbale. Do finálových bojů vstupovali mladí volejbalisté Znojma na základě výsledků z dlouhodobé části soutěže z pozice nasazené čtyřky, ovšem všechny dosavadní výsledky byly před finálovým play-off smazány a o celkovém pořadí v soutěži rozhodoval právě a jedině finálový turnaj určený pro osm nejlepších družstev Jihomoravského kraje. V něm se kromě dvou družstev Volejbalového klubu PFN Znojmo (kromě „A“ týmu Znojma do finále proklouzlo z osmého místa i mladé znojemské „béčko“ s o rok mladšími kluky) představily čtyři brněnské týmy (Tesla Brno „A“ i „B“, Volejbal Brno „A“ i „B“), TJ Sokol Letovice a VO Vítovice.

  V systému na dvě porážky, který se používá spíše v plážovém volejbale, byli prvním soupeřem znojemského družstva hráči Volejbalu Brno „A“. Úvodní set turnaje byl nervózní, z čehož pramenilo množství zbytečných chyb, ale štěstí se v koncovce sady přiklonilo právě na stranu žáků ze Znojma. Druhý set už pak Znojmo své soupeře přehrálo jednoznačně 25:16. Ve čtvrtfinále se znojemští volejbalisté utkali s lídrem dlouhodobé soutěže  Teslou Brno „A“, která představovala papírově nejsilnějšího soupeře. Znojemský tým sehrál s favoritem dva vyrovnané sety, první z nich získali hráči Tesly Brno, druhý doslova vydřeli znojemští. Ve zkrácené sadě pak přišla zbytečná ztráta koncentrace na příjmu a brněnský tým si již náskok pohlídal, což znamenalo pro hráče Znojma pád do opravné části pavouka.

  V „opravách“ na tým VK PFN Znojmo čekal domácí celek Vítovic, který neměl po znojemském mixu výborného příjmu a skvělého útoku sebemenší šanci a po dvou jasných setech postoupili znojemští do semifinále play-off a tudíž do bojů o medaile. V něm byl na řadě již třetí brněnský tým – „béčko“ Volejbalu Brno. To dokázalo držet krok s hráči Znojma v prvním setu do stavu 17:17, kdy po dvou skvělých obranách získali znojemští hráči rozhodující náskok a po zisku první sady ve druhém setu pak již zcela dominovali.

  Ve finálovém duelu narazili mladší žáci Znojma opět na tým Tesly Brno, který v sezóně ani jednou nedokázali porazit. Play-off je však ve všech sportech vždy „jiná soutěž“ než dlouhodobá část. Finále přineslo od začátku velmi dobrý volejbal – kvalitní příjem, útok i bloky byly vidět na obou stranách a stav se tak držel dlouho vyrovnaný. Za stavu 18:18 odskočili hráči Tesly Brno na téměř již beznadějný stav 18:24 a řada brněnských fanoušků měla již set za rozhodnutý. Ovšem žáci Znojma se nevzdali ani v takovéto situaci – disciplinovanou obranou a skvělým servisem dokázali uhrát osm míčů v řadě a první sadu tak překvapivě získali 26:24. Sebevědomí z parádně otočené koncovky se projevilo logicky i v sadě druhé. Znojemští hráči za stavu 11:10 odskočili a náskok si udrželi až do úplného vítězného konce.

   Mistrem Jihomoravského kraje ve volejbale v kategorii mladších žáků se tak v sezóně 2018/2019 opět stal tým Volejbalového klubu PFN Znojmo, který tak tím nejúspěšnějším způsobem navázal na loňský titul o rok starších spoluhráčů!! Barvy klubu a města Znojma úspěšně hájili Marek Březina, Vít Březina, Tomáš Bartoš, David Bárta, Stanislav Vyskot, David Novák, Bruno Vlaha, Vlastimil Pikner, Marek Frič, Jiří Klíma. O celý tým se pak trenérsky starali Milan Chvátal, Daniel Kasan, Jiří Tobolák a Marek Jakubec. Díky všem a těšíme se na zbytek sezóny – tentokrát v plážové formě volejbalu – na písku a za sluníčka J.

Výsledky finále Jihomoravského poháru mladších žáků:

  1. VK PFN Znojmo
  2. Tesla Brno „A“
  3. Volejbal Brno „A“
  4. Volejbal Brno „B“
  5. TJ Sokol Letovice
  6. VO Vítovice
  7. Tesla Brno „B“
  8. VK PFN Znojmo „B“

Mohlo by se vám také líbit

Leave a Comment