Náročná, ale příjemná sezóna žákyň „C“

V právě skončené sezóně 2018/2019 jsme se účastnili dvou soutěží – krajského přeboru starších žákyň (KP) a Poháru 7. tříd (P7). Krajský přebor pro nás byl doplňkovou soutěží, v které nastupovaly a zdokonalovaly se všechny hráčky 14 členného týmu nehledě na výsledek. V Poháru 7. tříd jsme měli přece jen vyšší ambice dostat se do finálové osmičky z co nejlepšího místa.

V zářijové a říjnové kvalifikaci jsme postoupili do 5. z 8 výkonnostních skupin KP a v Poháru 7. tříd do 3. skupiny taktéž z 8 celkově.

Krajský přebor starších žákyň

V krajském přeboru jsme nastupovali proti hráčkám o jeden až dva roky starším, i tak se nám dařilo celou sezónu 5. skupinu obhajovat. Navíc se nám zadařily dva senzační výsledky, když jsme na začátku sezóny porazili náš „B“ tým v tie-breaku 2:1 a to stejné jsme zopakovali v úplném závěru sezóny přesně před měsícem.

Pohár 7. tříd

V Poháru 7. tříd jsme se kvalitními a vyrovnanými výkony dokázali první tři turnaje základní části udržet ve 3. skupině. V této soutěži proti sobě nastupují chlapecká i dívčí družstva společně, takže to nebyl až tak snadný úkol. Tyto solidní výkony nás katapultovali pro další tři finálová kola do čistě už dívčí 1. skupiny! A v ní jsme předváděli náš nejlepší volejbal v celé sezóně a za neporazitelnými Lokomotivou Břeclav a KP Brno pravidelně obsazovali 3. místo a skupinu vždy udrželi.

Do osmičlenného finálového play-off jsme postoupili z nadějného 4. místa. První kolo finále jsme s odřenýma ušima porazili ZŠ Milénova 2:1 (tie-break 15:13!). Poté narazili na Břeclav, a ač jsme bojovali, porážce 0:2 jsme se nevyhnuli. V opravném kole play-off nám nepřálo štěstí a přiřklo nám tým Drásova, s kterým jsme hráli v sezóně dvakrát a obě utkání prohráli. Štěstí nám nepřálo z toho důvodu, že silný Drásov psychicky nezvládl 1. kolo a prohrál se slabým Sokolem Brno 1:2 a v play-off byl přisouzen nám na místo Sokolu Brno, který jsme pokaždé porazili. Utkání s Drásovem došlo do tie-breaku a po smolné prohře 13:15 začínám věřit, že člověk potřebuje trochu toho štěstíčka pro úspěch, jak mnohokrát slýcháváme od našich profi sportovců 😊 Tato prohra nás místo bojů o medaile posunula k utkání o pouhé 5. místo. Dvěma body v tie-breaku se náš sen rozplynul a utkání o 5. místo si šly aspoň trochu užít hráčky, co si ve finále doposud tolik nezahrály. Celkové 6. místo je ze 24 týmů docela dobrý výsledek, ale všechny hráčky včetně mne víme, že jsme pomýšleli přece jen trochu výše.

Předkvalifikace mistrovství ČR mladších žákyň

Sezóna pokračovala další velkou akcí – předkvalifikací mistrovství ČR mladších žákyň. Ta se konala v Novém Veselí ve dnech 6. – 7. 4. Ze 7 týmů v naší skupině postupovaly 4 týmy, bohužel štěstí už od nás zůstalo odvráceno, kdy byly do naší skupiny nalosovány 3 vítězové svých krajů, kteří podle předpokladů skončili na 1. až 3. místě a o poslední postupové místo se utkaly 4 zbylé týmy. Nejprve jsme první den porazili Šumperk 2:0 a ve vypjatém závěrečném dni prohráli s Třebínem 1:2, čímž naše naděje na postup skončily. I tak jsme v následujícím utkání s Novým Veselím ukázali velkou morální a psychickou sílu a obrovskou bojovností a rvaním se do posledního dechu i proti burácejícímu domácímu publiku zvítězili 2:1 v tie-breaku 16:14!

Cíl splněn

Tým „C“ žáků i žákyň je koncipován nejen pro naučení se volejbalovým dovednostem, systémům, týmovosti, pravidlům, ale především pro získání srdcí chlapců a dívek pro volejbal! Proto tuto právě skončenou sezónu hodnotím z pohledu žákyň „C“ velmi kladně. Hráčky by pro svůj tým dýchaly, volejbal je bavil a bavily se jím, každá společná akce byla bouřlivě vítána – vánoční převlekový turnaj, spaní ve škole s noční strašidelnou schovávanou, návštěva virtuální reality a laser game ve Znojmě. Postupně jsme tým dokonce rozšiřovali o další dívky, a ač byly třeba úplné začátečnice, ostatními byly přijaty, stačilo, že se dostaly na stejnou týmovou vlnu a nadchly pro týmového ducha.

Všechno jednou skončí, aby mohlo něco nového začít….

Všem hráčkám moc děkuji za bezvadnou sezónu a přeji jim, ať se jim v nových týmech „A“ či „B“ nebo „C“ daří a volejbal je baví a užívají si každé chvilky s ním i se svým týmem. 👍

Trenéři: Martin „Tučňák“ Gallus 🐧 , Vašek Dvořák

Hráčky: Terka „Rába“ Raabová (C), Nelča „Prcek“ Boudná, Vendy „Dvořka“ Dvořáková, Alča „Halužka“ Fojtíková, Žanda „Žáňa“ Havlíková, Emily „Emily“ Holečková, Áďa „Kapřík“ Hrůzová, Terka „Kleiník“ Kleinová, Lucka „Kóňa“ Koníková, Áďa „Áďa“ Pavlicová, Terka „Pinky Páj“ Pinkavová, Kamča „Ochechulka“ Poláková; Sofča „Sofiáš“ Filáková, Míša „Miška“ Ondůjová, Alča „Kůsa“ Kusáková, Míša „Mischel“ , Miriam „Mirinda“ Fričová, Venda „Sýr“ Skýpalová, Anet Geržová; týmu „C“ v důležitých utkáních vypomáhaly hráčka „A“ týmu Anet „Novačka“ Nováková a hráčka „B“ týmy Sára „Sárča“ Chvatíková 💖

Mohlo by se vám také líbit

Leave a Comment